ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ LASER – Opton Pro

Οι διεγερτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της θεραπείας laser είναι ευρύτατα γνωστές από το 1960. «Βιοδιέγερση» είναι η ικανότητα διέγερσης του ιστού να αναπτύσσεται και να επουλώνεται σε κυτταρικό επίπεδο. Η ακτίνα laser, όταν είναι μονοχρωματική και συνεχής, μπορεί να προσαρμοστεί και να προσδιοριστεί. Το μήκος κύματος 810/980nm  είναι συγκεκριμένα κατάλληλο για την υψηλή τους δράση στα βιολογικά χρωμοφόρα, επιτρέποντας το μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα χωρίς να επηρεάσει τα υγιή κύτταρα. Η μέγιστη ισχύς των 7W επιτρέπει την εξαιρετικά μεγάλη διείσδυση σε βάθος της ακτίνας του laser. Η ιδανική σχέση απορρόφησης και διείσδυσης εγγυάται την αποτελεσματική διέγερση του ιστού και των νευρουποδοχέων του πόνου σε βάθος μέχρι και 12εκατ. Η θεραπεία με High Intensity Laser είναι μία γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας χωρίς παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Η υψηλής έντασης νέα θεραπευτική τεχνολογία Laser έχει το χαρακτηριστικό – δυνατότητα να δημιουργήσει μια μηχανική ταλάντωση στον βιολογικό ιστό. Οι κυμματομορφές 810/980nm είναι ειδικά σχεδιασμένες να απορροφούνται σε δομικά κύτταρα με βάση το υγρό. Όταν φτάσει στο δέρμα η ακτίνα laser δημιουργεί μία κυμματομορφή – συγκεκριμένο φωτομηχανικό κύμα στον ανθρώπινο ιστό. Η
μηχανική διέγερση των ελεύθερων νευρικών απολήξεων και των άλλων νευρουποδοχέων του πόνου στον υποδόριο ιστό μπλοκάρει τα μονοπάτια του πόνου στο νευρικό σύστημα και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τον πόνο. Επίσης αυτό το μηχανικό κύμα διεγείρει την τοπική μικροκυκλοφορία και υποστηρίζει το λεμφικό drainage στην περιοχή.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LASER ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΙΣΤΟ

Το συνεχές, μονοχρωματικό laser διεγείρει την επούλωση και την αναγέννηση των περισσότερων βιολογικών ιστών.

Η παραγόμενη ισχύς είναι περίπου 30-50 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με την συνηθισμένη θεραπεία laser και συγκεκριμένα μπορεί να διεισδύσει σε απεριόριστο βάθος. Αυτό δίνει την δυνατότητα στο Opton Pro High Intensity Laser να διεγείρει και να θεραπεύσει οποιοδήποτε σημείο στο ανθρώπινο σώμα.

Η χρήση του παλμικού laser με μήκος κύματος κοντά στα 1000nm δημιουργεί ένα φωτομηχανικό κύμα στον υποδόριο ιστό. Αυτή η φωτομηχανική διέγερση αναστέλλει
την αίσθηση του πόνου και προκαλεί άμεση ανακούφιση.