Sık Sorulan Sorular

Çalışma Saatleri nelerdir ?

Kliniğimiz hasta kabulü için, hafta içi 09:00-15:30 saatleri arasında AÇIK ‘ tır.  Önceden mutlaka randevu alınması önemle rica olunur. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıyız. Kliniğimizin kapalı olacağı diğer tatil günleri için internet sitemizden önceden duyuru yapılmaktadır.

Nasıl randevu alabilirim ?

Hafta içi saat 10:00 – 15:00 arası  +90 392 – 2272030 nolu telefonu arayarak randevunuzu alabilirsiniz. Telefon haricinde  Internet sitemiz üzerinden veya +905428803364 [WhatsApp] hattından 7/24 online randevu talebinizi yapabilirsiniz.

İnternet sitesinden randevu alırken neye dikkat etmeliyim ?

Internet sitemizden yapılan başvuruların mümkün mertebe bir gün öncesinden olmasına dikkat ediniz. Verilen bağlantıdaki formu doldurup gönderiniz. Genellikle sizinle en geç 24 saat içerisinde temasa geçeceğiz.

Muayene olmak için randevu gerekli mi?

Evet. Bekleme süresinin en aza indirmek için muayene olacak her hasta için ayrı randevu alınması gerekmektedir. Randevu alma yöntemleri için web sitemizde verilen iletişim yollarını kullanabilirsiniz. Acil durumlarda önceden telefonla bize ulaşmanız gerekli hazırlığın yapılabilmesi ve zaman kaybının en aza indirgenmesi açısından önemlidir. Randevu taleplerinin en az 24 saat öncesinden yapılması uygun olacaktır. 18 yaşından küçük çocukların sorumlu ebeveyni ile birlikte muayeneye gelmesi zorunludur.

Muayeneye gelirken nelere dikkat etmeliyim ? 

Size veya hasta olan bir yakınınıza  daha hızlı bir sağlık hizmeti verebilmemiz için bazı hususlarda yardımınıza ihtiyacımız vardır. Bu açıdan muayene öncesi Hasta Ön Bilgi Formu‘nu doldurarak bize göndermeniz oldukça fayda sağlayacaktır. Muayeneye gelirken özellikle rahatsızlığınız ile ilgili önceden yapılmış tetkikler varsa beraberinizde getirmeyi unutmayınız.

Muayene ne kadar sürer?

Muayene, hastanın şikayetlerinin dinlenmesi, fizik muayene, gerekli tetkiklerin istenmesi, tedavi yöntemlerinin açıklanmasını ihtiva eder. Ortalama 20 dakika kadar sürer. Muayene sonucu karar verilen tedavilerin ayrıca uygulanması bu süreyi haliyle uzatmaktadır.

Muayene ücreti ne kadardır?

Muayene ücretleri asgari ve azami olmak üzere Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından belirlenmektedir. 2024  itibarıyla kliniğimizde uygulanan ücret 900 Türk Lirasıdır. Tetkik ve tedavi ücretleri için ise kliniğimizden bilgi edinebilirsiniz.

Kontrol Muayene nedir?

Bir hastanın ilk muayenesindeki ön tanısı ile ilişkili olarak 10. güne kadar yapılan muayeneler kontrol muayenesi olup ücret talep edilmez. Sadece yapılan ek tetkik ve/veya tedaviler ücrete tabidir.

Tedavi nedir ? 

Bir hastanın şikayeti / tanısı ile ilgili olarak hekimin hastanın da rızasını almak suretiyle uyguladığı işlemlerdir. Tedaviler genellikle kombinasyon şeklinde uygulanmaktadır.

Hastalık İzin Sertifikası Nedir ? 

Hastalık izin sertifikaları muayene ve tedavinin bir parçasıdır. Gerekli görüldüğü süre kadar hekim tarafından düzenlenir. İlgili yasal mevzuat gereği uyulması gereken kurallar mevcuttur. Bu durum kamu çalışanları ile sosyal sigortalı hastalar için bazı farklılıklar içermektedir. İlgili yasal mevzuat kurallarına göre hazırlanmış hastalık izin sertifikaları için herhangi başka bir onaya gerek yoktur.

Size bir konuda danışmak için nasıl bir yol izlemek gerekir ?

Bize sağlığınız ile ilgili konularda danışmanız mümkündür. İnternet sitemiz üzerinden veya email ( berovaklinik@gmail.com ) ile dünyanın neresinde olursanız olun size cevap yazarak yardımcı olmaya çalışacağız. Mümkün olduğunca 24-48 saat içerisinde size geri dönüş yapılacaktır.

Kliniğiniz ile ilgili görüşlerimi varsa şikayetimi nasıl iletebilirim ?

Berova Klinik ile ilgili her türlü görüş, öneri ve şikayetinizi bize iletebilmeniz için Hasta Memnuniyeti Anketi’ni doldurup bize gönderebilirsiniz. Konu ile ilgili en kısa sürede sizinle temasa geçilecektir.

KKTC Sosyal Sigortalı hastalar için gerekli bilgiler :

KKTC Sosyal Sigorta Kurumu’na kayıtlı olanların muayene, tetkik ve tedavi ücretleri hasta tarafından karşılanmaktadır. Sosyal sigortalı hastalar kliniğimiz tarafından istenen tetkikleri kamu hastanelerinde yaptırabilirler. Sosyal sigortalı hastalara bir defada 7 (yedi) güne kadar hastalık izni verilebilir. Ancak teşkilat yasası olan kuruluşlarda çalışan sosyal sigortalılar için mevzuatları gereği her defada maksimum  3 ( gün ) şeklinde rapor düzenlenir. Bu süre diğer sosyal sigortalılar için her defasında toplamda 21 ( yirmi bir ) günü aşmayacak şekilde, 7 (yedi) güne kadar uzatılabilir. Ameliyat olanlarda bir defada 21 güne kadar hastalık izini düzenlenebilir. Toplamda 21 günü aşacak tedavilerde hastalarımız düzenlediğimiz ayrıntılı tıbbi rapor, ilgili diğer belgeler ve röntgen, vb.. ile kamu hastaneleri sağlık kuruluna başvurması gerekmektedir.

Özel Sağlık Sigortası olanlar için bilgiler :

Özel bir sağlık sigortasına sahip hastalarımızın önceden bilgi vermesi önemlidir. Muayene, tetkik ve tedavi ücretleri hasta tarafından karşılanır. Özel sağlık sigortasının talep ettiği evrak ve faturalar kliniğimiz tarafından düzenlenmektedir. Hasta bu belgeler ile birlikte ücreti sigortadan talep edebilmektedir. Kliniğimizde düzenlenen belgeler yurt dışı dahil sorunsuz kabul görmektedir.

KKTC kamu görevlileri için bilgiler :

KKTC’de kamu görevinde olan hastalarımızın muayene, tetkik ve tedavi ücretleri kendileri tarafından karşılanmaktadır. Kamu görevinde olan hastalara hastalara bir defada 3 (üç ) güne kadar hastalık izni verilebilir. Bu süre her defasında , toplamda 21 ( yirmi bir ) günü aşmayacak şekilde, 3 (üç) güne kadar uzatılabilir. Ameliyat olanlarda bir defada 21 güne kadar hastalık izini düzenlenebilir. Toplamda 21 günü aşacak tedavilerde hastalarımız düzenlediğimiz ayrıntılı tıbbi rapor, ilgili diğer belgeler ve röntgen, vb.. ile kamu hastaneleri sağlık kuruluna başvurması gerekmektedir.

Güney Kıbrıs’ta / Yurtdışında Çalışanlar için Bilgiler :
Güney Kıbrıs’ta / Yurtdışında çalışan hastalara düzenlediğimiz İngilizce hastalık izin sertifikaları ( Unfit for Work/ School ) sorunsuz kabul edilmektedir. Rapor hastalığın tedavisinin gerektirdiği süre kadar düzenlenir.